– Dunlop är ett starkt varumärke inom internationell motorsport och vi är tacksamma att kunna skapa en privatcup tillsammans med Dunlop för att kunna ge uppskattning till våra privatförare som sliter för att få sin racingverksamhet att gå ihop, säger Robert Reijers, initiativtagare till Pro Superbike.

Pro Superbikes vision är att lyfta roadracingen i Sverige och erbjuda en upplevelse av roadracing som inte existerar på den nordiska arenan, vilket är i linje med visionen hos Dunlop.

– Vår vision med samarbetet är att få tillbaka roadracingen i Norden där den tidigare har varit! Robert gör ett riktigt bra jobb med att förädla det intresset som finns hos team, förare och publik. Därför vill vi vara med och stötta Pro Superbike. Vi delar samma vision, säger Mattias Dyverstrand, Nordic Key Account Manager MC & Motorsport på Dunlop Sverige.

Dunlop har sedan många år tillbaka haft sin närvaro inom motorsport i Sverige, inte minst på roadracing-tävlingar och evenemang genom åren.

–  Vårt samarbete med Pro Superbike och privatcupen är ett av våra sätt att hjälpa och stödja privatförare på svenska roadracing-scenen, avslutar Mattias Dyverstrand.

Vinnaren av privatcupen kommer att erhålla ett MotoGP VIP-paket till Valencias MotoGP-tävling 12–14 november 2021. Vinsten består av entrébiljett till eventet samt boende i dubbelrum max 3 nätter i Valencia. Privatcupen är för förare som inte representerar en generalagent eller ett fabrikat (till exempel KGK eller Kawasaki). Föraren skall dessutom tävla på Dunlop-däck.

Alla övriga Dunlopförare deltar i utlottningen av ytterligare en biljett.

Vid eventuell inställd tävling eller race utan publik förfaller vinsten och kan inte bytas mot annan ersättning. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Anmäl dig till Privatcupen genom att maila robert.reijers@pro-superbike.se och mattias_persson@goodyear.com