Kawasaki Racing Team Sweden presenterar 2021 års föraruppställning

I Superbike hittar vi två nya ansikten i teamet – Gabriel Berntsson och Nicklas Krey. Två hungriga förare som båda siktar högt inför 2021 på sina ZX-10RR.

Nicklas Krey i Kawasakifärger

Nicklas Krey berättar om sin nya position. 

– Jag ser väldigt mycket fram emot denna säsong ihop med Kawasaki Racing Team Sweden. Jag ringde teamchef Peter så fort jag hörde att det eventuellt fanns en plats ledig. Det ska bli väldigt roligt och spännande att få vara en del av er under nästa säsong. Även fast allt kommer vara helt nytt denna säsong med motorcykelfabrikat, däckfabrikat, fjädringsfabrikat.

Krey som avslutade säsongen 2020 på en tolfte placering i svenska mästerskapet, fortsätter.

– Jag tvivlar inte på att vi kommer vara med och slåss om topplaceringarna under nästa år. Det finns redan väldigt mycket information i teamet angående inställning av motorcykeln och med någon/några månader i Spanien beroende på när motorcykel är klar så tror jag att vi kommer komma väl förberedda till första tävlingen.

Krey som vann mästerskapet 2019 i klassen Rookie 1000, sätter ribban högt inför 2021.

– Mina största mål för säsongen är att försöka vinna totalen i serien vilket kommer bli väldigt tufft men det är den inställningen jag har och det jag kommer jobba efter. Om jag är topp 5 när säsongen är slut kommer jag ändå vara nöjd med tanke på att allt är helt nytt denna säsong.

Gabriel Berntsson i Kawasakifärger

Gabriel Berntsson som gjorde debut i svenska mästerskapet i klassen superbike under 2020, ger sin syn på den kommande säsongen.

– 2021 blir ett väldigt roligt och spännande år, med Peter Söderholm/Kawasaki Racing Team Sweden’s hjälp och support så är allt genomförbart som innan har bromsat mig så som inställningar av cykel och fjädring med mera och inte att förglömma att ZX-10RR är den mest potenta motorcykeln på griden att vinna SM.

I likhet med sin framtida teamkollega, sätter även Berntsson ribban högt.

– Mitt mål är att komma topp 5 på alla tävlingar under 2021. Vi kommer att tillbringa minst några veckor nere i Spanien för att lära känna den för mig nya ZX-10RR och hitta mer fart och bromspunkter. Under försäsongen håller jag upp konditionen med min KX450 på crossbanan och även med löpträning.

Patrik Nordström, PR Officer på Kawasaki Sverige, utvecklar den kommande säsongen för teamet.  

– Teamchef Peter Söderholm har sin vana trogen satt ihop ett väldigt intressant team. Supersport 300 kommer bli otroligt spännande, både inom serien och teamet. Tre förare som visat hög klass och med högt satta mål. I Superbike har både Nicklas och Gabriel vid tillfällen visat att de har vad som krävs för att vinna tävlingar, vi hoppas och tror att vi tillsammans kan nå dit flertalet gånger under 2021. Kawasakis mål är alltid att stå högst upp på prispallen. Jag, tillsammans med mina kollegor på Kawasaki Sverige vill även passa på att tacka förra årets Superbikeförare Fredrik Eriksson och Jimmy Gällros samt önska dem lycka till i framtiden.

Kawasaki Racing Team Sweden uppställt för en racinghelg.