STCC avslöjar kalendern för säsongen 2021 där Pro Superbike finns med vid två av totalt sex helger

– Vi har arbetat frenetiskt sedan finalen med att färdigställa en kalender och vi är nöjda över att redan nu kunna avslöja ett starkt upplägg för 2021, säger Micke Bern, vd för STCC.

Ny i kalendern är Ljungbyhed Park som kommer att vara värd för årets andra tävlingstillfälle för STCC i slutet av maj. Detta blir första tillfället som Pro Superbike kör tillsammans med STCC under 2021.

Extra kul är att vi kan presentera Ljungbyhed Park i kalendern 2021. Motorbanan är en nyhet inom svensk roadracing och det är grymt kul att vi får vara en del av denna satsning, berättar Emil Almgren som tillsammans med Robert Reijers är initiativtagare till Pro Superbike.

Den 21-22 augusti blir det en jubileumstävling på Gelleråsen, Kanonloppet 70år, där hela Sveriges elit i banracing kommer att samlas. Pro Superbike kommer köra sin Grand Final på Gelleråsen i samband med jubileumstävlingen där man också hittar alla andra supportklasser till STCC.

Vi har valt att köra vår final på Gelleråsen för att vi gillar arenan och hur man driver den samt hur man genomför sina event. Rikard Göransson gör ett mycket bra jobb och att avsluta säsongen 2021 med Kanonloppet och på Gelleråsen känns helt rätt, berättar Robert Reijers.

Mediabevakningen kommer att bli viktig inför 2021 och den tryggas genom STCCs egen streamingkanal som heter STCC+.

– Nu fortsätter vi den starka trenden och växlar upp ytterligare till 2021. Grundstenen för detta är kalendern och där känner vi oss mycket trygga. Vi kommer snart att presentera ett komplett upplägg för STCC+ vad gäller LIVE TV-bevakning och dessutom har vi ett antal nya supportklasser på gång till den kommande säsongen. Extra kul att Pro Superbike ansluter sig till oss då vi vet att de alltid bjuder på racing av högsta nivå, fortsätter Micke Bern.

Preliminär STCC-kalender 2021
7-8 maj – Knutstorp
28-29 maj – Ljungbyhed (Pro Superbike)
18-19 juni – Skellefteå
21-22 augusti – Gelleråsen (Pro Superbike)
4-5 september – Anderstorp
2-3 oktober – Mantorp Park

Översikt över Ljungbyhed motorbana
Ljungbyhed motorbana
Översikt över Gelleråsen motorbana
Gelleråsen Arena