Trackdays by Filip Backlund blir officiell leverantör till Pro Superbike

Inför säsongen 2021 kommer Trackdays by Filip Backlund vara värd för Pro Superbikes officiella test- och träningsdagar. Båda parter säger sig vara mycket nöjda med överenskommelsen. Pro Superbike kommer ha två tillfällen under säsongen som räknas som officiella tester. Det första tillfället är 27-29 April på Ring Knutstorp och det andra tillfället är på Ljungbyhed i direkt anslutning till första Pro Superbiketävlingen, 2-3 Juni test och race 4-5 Juni. Som en del i samarbetet erbjuder Trackdays by Filip Backlund en helt egen grupp för Pro Superbike’s förare. Att blanda Sveriges roadracingelit med långsammare förare kan av säkerhetsskäl inte genomföras pga av de stora fartskillnaderna.

– Det känns förstås jättekul att vi fått med Filip och hela hans crew på resan att skapa Pro Superbike. Filip har ju väldigt mycket erfarenhet som jag ska lyssna på och lära av, säger Robert.

Team Backlund

De flesta kommer säkert ihåg Filip Backlunds framfart inom Pro Superbike under 2010-talet då han vann åtskilliga race innan flyttlasset gick utomlands till England där han framgångsrikt fortsatte sin karriär med ytterligare segrar inom BSB.

– Vi är så glada att få vara med på resan och supporta Pro Superbike med kvalitativa test- och träningstillfällen. Jag och Robert har diskuterat hur ett samarbete skulle kunna komma att se ut och kommit fram till ett bra upplägg för båda parter. Jag och hela teamet inom Trackdays by Filip Backlund ske ge järnet för att kunna leverera de bästa förutsättningarna för den Svenska Roadracingeliten, och vi börjar på Ring Knutstorp i slutet på April, avslutar Filip.